Vårgårda HC

Referat: Skara IK - Vårgårda HC

Det blev en riktigt trevlig luciadag i Skara ishall som inleddes med ett litet luciatåg med tre Skaraspelare, en lucia, en stjärngosse och en tomte!

Period 1
Det blev en spännande och fartfylld start med mycket fint spel. Jesper, Samuel, Sebbe, Karl och Emilia skapar direkt fina chanser genom att snyggt och säkert hålla pucken inom laget och vilja spela offensivt. Hagstrand, Oliver och Hugo får till ett jätteläge, men Skaras målvakt lurar man inte i första taget. Även Skara skapar chanser, men Carl-Filip är som en dröm i målet - är i vägen för allt. Sedan spelar Johan, Ankan, Hagstrand, Hugo och Palmén enkelt och effektivt pucken mellan varandra och uppspelet slutar med ett distinkt skott från Hagstrand och i nästa stund får Palmén så när in pucken i mål. Så kliver Julia, Ankan, Kroon, Samuel och Oliver ut på isen och gör inga misstag. Ett grymt uppspel och tryck i anfallszon slutar med att Kroon trycker in ledning till VHC!

Period 2
Spelet är lika bra som i första perioden! Alla spelare vågar spela fysisk. Carl-Filip i mål tar både alla möjliga och omöjliga skott. I backlinjen jagar Johan ikapp alla som försöker anfalla, Jesper stoppar alla som försöker ta sig förbi honom och täcker skott, Ankan har hela tiden fart under skridskorna och testar skott på skott från blå, Julia åker runt som en furie på isen och är i vägen för alla Skaraspelare, Emilia trycker upp spelare mot sargen på löpande band. Kedja Robin, Hugo och Palmén skapar fina lägen varje gång de kliver ut på isen, kedja Hagstrand, Oliver, Sebbe sliter och jagar puck och får till flera fina målchanser. Kedja Samuel, Kroon, Karl ger sig aldrig och stoppar ofta Skaraspelarnas framfart genom att effektivt, men lätt trycka till dem och sedan ta vara på pucken och köra upp på mål. Trots ett mycket fint spel så tar Skara vara på en av sina målchanser och kvitterar till 1-1.

Period 3
Efter beröm i periodpaus är det fina spelet som bortblåst och Skara går raskt upp i ledning till 4-1 efter varsin 2-minutersutvisning på Oliver och Ankan för roughing. VHC tar timeout och vips så är spelar VHC återigen en grym hockey. Målchanser saknas inte, men pucken vill inte ta sig in bakom Skaras målvakt. Det sista som händer är att Jesper åker ut 2 minuter för holding, men detta boxplay reder VHCs killar och tjejer ut.

Fortsätt spela så här hela matcherna framöver så kommer ni få en riktigt rolig fortsättning på säsongen!!